Translate

Tuesday, February 10, 2015

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


  (Απείρως χειρότερες από εκείνες των Αρειανικών και Χιλιαστικών πλανών)
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
 

Λύπη μεγάλη αισθάνεται ο Ορθόδοξος Χριστιανός γι’ αυτό που γράφει το κοράνι, για τη Σταύρωση του Χριστού. Αρνείται παντελώς το κοράνι τη Σταύρωση και τα Άγια Πάθη του Κυρίου. Η αναφορά του βλάσφημου κορανίου «Κι όμως δεν τον σκότωσαν κι ούτε τον σταύρωσαν» τη του πονηρού συνεργεία έχει γραφεί. Ποιος Χριστιανός αμφιβάλλει ότι ο πλάνος Μωάμεθ τη του πονηρού συνεργεία έγραψε το κοράνι; Λύπη μεγάλη προκαλεί η άρνηση των Παθών του Χριστού μας.


«Ει δε αγνοούντες ούτω χειμάζονται και τοιαύτα βαττολογούσι, μαθέτωσαν από των Γραφών, ότι και ο τας αιρέσεις επινοήσας διάβολος δια την ιδίαν της κακίας δυσωδίαν κιχράται τας λέξεις των Γραφών, ίνα αυτάς έχων επικάλυμμα, τον ίδιον ιόν επισπείρας, απατήση τους ακεραίους» Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας (Κατά Αρειανών Α΄).
Είναι πολύ χειρότερο από την αρειανική αίρεση, αλλά και την χιλιαστική δαιμωνιώδη πλάνη, αυτό που γράφει το κοράνι (κεφ. Δ, στιχ. 157) «Κι ακόμη καυχήθηκαν : ‘’Φονεύσαμε τον Χριστόν Ιησού, το παιδί της Μαριάμ, τον Απόστολο του Θεού’’. Κι όμως δεν τον σκότωσαν κι ούτε τον σταύρωσαν, αλλ’ έτσι γίνηκε ώστε να φαίνεται σ’ αυτούς. Εκείνοι όμως που είχαν διαφορετική γνώμη (που διαφώνησαν) σ’ αυτό (το θέμα), είναι γεμάτοι αμφιβολίες, γιατί δεν γνωρίζουν (θετικά), αλλά μόνο εικασίες ακολουθούν, και μια βεβαιότητα ότι δεν τον σκότωσαν…». «Τις επί τοιαύτας βλασφημίας ουκ εξίσταται;»


Aς αποσυρθεί λοιπόν η συνέντευξη που μας λύπησε, που είναι αναρτημένη σε ιστοσελίδα Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, στην οποία υποδεικνύεται η μελέτη και από τους Έλληνες της Κύπρου του ανίερου κορανίου, γι’ αυτά που γράφει για το Χριστό και την Παναγία με την καταληκτική παρατήρηση-υπόδειξη «Πολύ σπουδαία πράγματα αυτά αλλά δεν τα ξέρουν…».
Κάποιοι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας δώρισαν και δωρίζουν ανίερα κοράνια. Aς πάψουν επιτέλους το ατόπημα τούτο.
Οι Ιεράρχες που το ανίερο και βλάσφημο κοράνι, ιερό το καλούν, ας πάψουν επιτέλους να το καλούν τοιουτοτρόπως.


- See more at: http://www.filoumenos.com/orthodoksia/genika-themata-eidiseis/15811-oi-anafores-sto-korani-gia-ti-stayrosi-tou-xristoy-apeiros-xeiroteres-apo-ekeines-ton-areianikon-kai-xiliastikon-planon.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Anartiseis+%28anartiseis%29#sthash.qPvO9kvG.dpuf