Translate

Thursday, August 31, 2017

ΤΡΙΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ !!!! ΟΤΑΝ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΘΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ !!!!



Όταν ακούς με τα αυτιά σου τρία “θαυμαστά” γεγονότα που σχετίζονται με την ανάγνωση των Χαιρετισμών, τρία ανεξήγητα γεγονότα που συνέβησαν στο ίδιο άτομο, που στα εμπιστεύτηκε προς δόξαν Κυρίου κι Ομολογία Πίστεως, τότε ασφαλώς οφείλεις να τα κοινολογήσεις στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.



Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 και στις 9 το πρωί δεχθήκαμε τηλέφωνο από μια Ιατρό, συγκεκριμένα Παιδίατρο και γνωστή ενός αδελφού μας βαστάζου από το Ηράκλειο Κρήτης ( δηλαδή “αχθοφόρου” των δεμάτων με τευχίδια Χαιρετισμών που του αποστέλλονται , και τα οποία τα μοιράζει σε όλη την Μεγαλόνησο ).



Της είχαν τελειώσει τα τευχίδια των Χαιρετισμών και οι Εικονίτσες και μας παρακάλεσε αν υπάρχουν διαθέσιμα τευχίδια να περάσει με το αμάξι της να τα παραλάβει ! Δεν την είχαμε συναντήσει ποτέ, είχαμε ακούσει και από μια άλλη βαστάζουσα για το Ιεραποστολικό έργο που επιτελεί στο πλαίσιο του λειτουργήματος της, και με χαρά δεχθήκαμε να περάσει από το χώρο που τα αποθηκεύουμε και να παραλάβει όσα περισσότερα μπορούσαμε να της διαθέσουμε, μιας και τα αποθέματα μας σχεδόν τελειώνουν και αναμένουμε οι καλές ψυχές - που με δικά τους έξοδα έχουν τυπώσει τα τελευταία επτά χρόνια 300.000 από αυτά τα τευχίδια και τα εμπιστεύονται στο Ιστολόγιο μας να τα διανέμουμε όπου εμείς κρίνουμε – να κάνουν όποτε η καλή μας Παναγία τις φωτίσει την επόμενη εκτύπωση ώστε να γεμίσουν ξανά οι αποθήκες μας με κούτες των Χαιρετισμών !!

Μετά από τρία τέταρτα ήρθε με το αμάξι της και αφού φόρτωσε Χαιρετισμούς και Εικονίτσες πιάσαμε την κουβέντα για – τι άλλο ... - τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!



Επειδή έχουμε “νωπούς” στην μνήμη μας τους διαλόγους αυτούς θα σας τους μεταφέρουμε σχεδόν αυτούσιους !! Εννοείται ότι θα το κάνουμε αφού πήραμε την άδεια της, όπως εξάλλου κάνουμε και με όσους μας εμπιστεύονται με email τους θαυμαστά γεγονότα – για να μην πούμε θαύματα – που σχετίζονται με τους Χαιρετισμούς !!



Επειδή όσα με αγάπη κα προς δόξαν Θεού μας εμπιστεύτηκε η συγκεκριμένη μάχιμη και πολύ γνωστή Παιδίατρος – συνεργάτης σε ένα από τα πολύ γνωστά Μαιευτήρια των Αθηνών και με δικά της Ιατρεία τόσο στην Αττική , όσο και σε κάποιο νησί – άπτονται πολύ προσωπικών θεμάτων θα διατηρήσουμε την ανωνυμία της και θα μας επιτρέψετε να μην δώσουμε ούτε καν το μικρό της όνομα, όπως συνήθως κάνουμε σε άλλες περιπτώσεις που δεν θα μπορούσαν εύκολα να ταυτοποιηθούν !



“ Ήμουν στο Ιατρείο μου στο νησί ! Αφού τελείωσαν τα πρωινά ραντεβού πήρα το αμάξι και ανηφόρισα για το Μοναστήρι της ....., όπου συχνά πήγαινα να φορτίσω τις μπαταρίες μου ! Ήταν μεσημέρι . Οι πόρτες της Μονής είχαν κλείσει αλλά τηλεφώνησα και μου άνοιξαν. Οι αδελφές είχαν αποσυρθεί στα κελλιά τους και κατευθύνθηκα στο Καθολικό. Απόλυτη ησυχία. Δεν φαινόταν κανένας στο Ναό.Έβγαλα το βιβλιαράκι μου και ξεκίνησα να διαβάζω τον μικρό Παρακλητικό. Τον έψελνα χαμηλόφωνα παρακαλώντας την Παναγία μας για κάποιες ψυχές που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα ! Μόλις τελείωσα και έβαζα το βιβλιαράκι στην τσάντα μου ένοιωσα από πίσω μου να ξεπροβάλλει σχεδόν από το πουθενά μία Καλόγρια. Δεν την είχα δει όταν μπήκα. Ίσως ήταν κάπου πίσω γονατιστή και δεν την είχα παρατηρήσει όταν μπήκα. Δεν αναγνώρισα στο πρόσωπο της κάποια από τις γνωστές αδελφές της Μονής. Με πλησίασε και μου είπε:

--- Πολύ όμορφο αυτό που κάνεις !!! Αλλά να διαβάζεις τους Χαιρετισμούς !! Έχουν μεγάλη Χάρη !!.... ”

Το επόμενο πρωινό που είχα γυρίσει πια στο σπίτι μου στον Πειραιά αποφάσισα να ξεκινήσω να διαβάζω τους Χαιρετισμούς !!

Δεν θα είχα φτάσει ούτε στην μέση και άκουσα ψαλμωδίες !!

Μπα σκέφτηκα.... μήπως ξέχασα το ραδιόφωνο ανοικτό σε κάποιο Εκκλησιαστικό Σταθμό ? Διαβάζοντας τους Χαιρετισμούς κατευθύνθηκα προς το σαλόνι .... τίποτα το ραδιόφωνο κλειστό αλλά οι ψαλμωδίες ακούγονταν πιο έντονα. Με τους Χαιρετισμούς στα χέρια και διαβάζοντας τους κατευθύνθηκα στα άλλα δωμάτια του σπιτιού. Καμμία συσκευή δεν ήταν ανοικτή. Κι όμως οι ψαλμωδίες ακούγονταν ακόμη πιο καθαρά και δυνατά. Πήγα ασυναίσθητα να ανοίξω το παράθυρο να δω μήπως έρχονται απ΄ έξω.... και την στιγμή αυτή οι ψαλμωδίες σταμάτησαν εντελώς !!!!”

“Ακριβώς την επόμενη ημέρα έπιασα το Προσευχητάριο για να διαβάσω ξανά τους Χαιρετισμούς ! Δεν ξέρω .... αλλά ασυναίσθητα σκέφθηκα .... πάω τώρα να διαβάσω του Χαιρετισμούς στην Παναγία μας και είμαι ασκεπής.... βρήκα μία μπασμίνα που είχα και την έβαλα πάνω στο κεφάλι σαν μαντήλι !!

Αχ με πόση διαφορετική αίσθηση διάβασα τους Χαιρετισμούς ! Το ίδιο βράδυ... κοιμόμουν, λαγοκοιμόμουν... δεν θυμάμαι... άκουσα ευδιάκριτα μία γυναικεία φωνή να μου λέει.... Δεν ήταν πιο όμορφα που προσευχήθηκες με καλυμμένο το κεφάλι.... και εγώ μανδήλα φοράω !! ”

“ Λίγες μέρες μετά μία γνωστή μου με είχε φιλοξενήσει στο εξοχικό της ! Είχα σηκωθεί πρωί, αξημέρωτα να κάνω την προσευχή μου και καθόμουν στην αυλή και διάβαζα με το λιγοστό φως που έπεφτε από μία λάμπα που είχαν στην κουζίνα για την νύχτα ! Αφού τελείωσα την πρωινή μου προσευχή είπα να πω τους Χαιρετισμούς !! Είχε αρχίζει να χαράζει και τελειώνοντας τους Χαιρετισμούς άκουσα ξεκάθαρα να ψάλλεται από χορωδία το “Την τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ.....”

“ Μπά σκέφτηκα θα είναι από το ξωκλήσι που βρισκόταν κοντά στο εξοχικό της φίλης μου !

Όταν ξύπνησαν της είπα .... Αχ ! Πόσο ωραία έψελναν από το εκκλησάκι !! .... Ποιο εκκλησάκι μου απάντησε ? Αυτό ανοίγει μόνο μία φορά τον χρόνο που γιορτάζει.... δεν ανοίγει ποτέ άλλοτε.... Τότε αναρωτήθηκα από που άραγε να ήταν τόσο πρωί αυτές οι ψαλμωδίες ? ”

“ Όταν μετά από λίγες ημέρες το ανέφερα στην Ηγουμένη της Μονής που επισκέπτομαι για να δυναμώσω πνευματικά μου απάντησε ..... Αχ κόρη μου.... εξήμισι το πρωί... ποιος Ναός ψέλνει την Τιμιωτέρα.... Άγγελοι ήταν κόρη μου.... εσύ χαιρέτιζες την Κυρά τους και αυτοί με την σειρά τους την τιμούσαν αξιώνοντας σε να τους ακούσεις !!!!”

Αυτά και άλλα πολλά είπαμε αδελφοί μου τόσο για τους Χαιρετισμούς όσο και για την Παναγία μας !! Η καλή μας Παιδίατρος μου το ξεκαθάρισε.

“Δεν θα τα έλεγα αυτά μην με περάσουν και για τρελλή !! Αλλά ρώτησα τον Πνευματικό μου και μου είπε ότι με διάκριση πάντα οφείλω να τα αναφέρω προς δόξαν Θεού και ως ομολογία Πίστεως !! ”



Για τον ίδιο λόγο τα καταθέτουμε και εμείς στην αγάπη σας !!

Για να ενισχυθούμε ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΙ μας και να συνεχίσουμε να χαιρετίζουμε καθημερινά όσες περισσότερες φορές Αυτή μας αξιώσει την Δέσποινα μας και Κυρά των Αγγέλων !!

Όχι ασφαλώς για να βιώσουμε παρόμοια θαυμαστά γεγονότα !!

Το είπαμε και το ξαναλέμε και ας γίνουμε κουραστικοί !!

Οι Χαιρετισμοί είναι αμιγώς δοξολογική προσευχή !!

Δοξολογούμε με τα 12 Αλληλούια τον Κύριο μας και Θεό μας και με 12 Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε και τα άλλα 144 Χαίρε υμνολογούμε την Θεοτόκο και Μητέρα του Φωτός !!

Πάντοτε απλά, ανεπιτήδευτα χωρίς καιροσκοπισμό αλλά με αγάπη για τις άπειρες ευεργεσίες Της στο γένος των ανθρώπων και στον καθένα μας προσωπικά !!

Θαύματα δεν θέλουμε !! Θαύματα δεν επιζητούμε !! Θαύματα δεν είμαστε άξιοι να ζήσουμε !!

Ό,τι θέλει και όπως θέλει η Παναγία μας αγαπητοί μας αδελφοί !!!

Εμείς ταπεινά την χαιρετίζουμε με τους Χαιρετισμούς Της που τόσο αγαπά και εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωή ημών τω Υιώ και Θεώ Της παραθώμεθα !!!

Αμην !! Γένοιτο !!